Wednesday, January 24, 2007

Deloppgave 3.1 Nettsider om Sokrates

Informasjonen under dette punktet er hentet fra Mourads blogg.


Wikipedia: Sokrates

Wikipedia er et wiki-basert leksikon eller encyklopedi som ble startet 15. januar 2001 av Jimmy Wales og Larry Sanger. (wikipedia: om) Noe av det som blir holdt frem som som noe positivt om widipedia, er at hvem som helst kan "oppdatere" informasjonen om de forskjellige emnene. "Det spesielle med Wikipedia er at «hvem som helst når som helst kan redigere en hvilken som helst artikkel»." (wikipedia: om) Hvis du ikke er så nøye på kvalitetskontroll er dette fantastisk, men det er da veldig viktig å ta det du leser med en klype salt.


Geocities: Sokrates

En oversiktelig side med informasjon om Sokrates som person, samt hans lære og syn på saker og ting. Men, som med alle slike privat opprettet sider, er det viktig å dobbelt og- eller trippel sjekke informasjonen. (tenk kildekritikk!!)


Bispehaugen: Sokrates

Dette er en artig side med mange små "faktasetninger" om Sokrates. Noe er kanskje litt usakelig, men likevel morsomt å få med seg. "Sokrates var ikke særlig vakker. Han var liten å tykk, med utstående øyne og oppstopper nese. Min i sitt indre var hann "fullkomment herlig", ble det sagt." (Trine Røsand, Bispehaugen u.å.)


Filosofi


En svært omfattende side som inneholder informasjon om sokrates, og filosofi generellt. Siden er utarbeidet av Vegard Martinsen, en mann som har mer enn nok kompetanse til å skrive om filosofi, og som gjør det på en saklig måte.


Idehistorie

Institutt for kulturstudier og orientalske språk. En side som tar for seg Idehistorien, og blandt annet omhandler gresk oldtid, og da også Sokrates' Forsvarstale. Siden er saklig og informativ.

1 comment:

Anonymous said...

ma sjekke:)